Lliga d’Hivern 2014/15 en marxa, per Joaquim Ventura

La temporada de platja ja s’ha iniciat a la Federació Catalana de Voleibol.  Després d’una fase de preparació intensa els partits oficials varen començar el passat 13 de desembre. 36 equips en total es varen ajuntar a Castelldefels per disputar una primera jornada d’èxit participatiu, ambient però en la que també la FCVB va prendre nota de diferents aspectes a modificar per assolir l’excel·lència d’aquest competició

Aquesta nova edició de la lliga presenta moltes novetats que li han donat un nou gir a la seva mentalitat, us volem explicar alguns fets destacats:

Dues fases, dues divisions: La lliga d’hivern ha començat amb la participació de 18 equips per gènere. Aquests 18 equips s’han dividit en tres grups que disputaran una primera fase de tres jornades. La lliga es veurà completada amb tres jornades posteriors on els sis millors equips de la primera fase es disputaran el títol de campió de primera divisió de la Lliga d’Hivern i la resta d’equips junt amb les noves incorporacions es disputaran el títol de segona divisió.

20141213_102555

Destaquem també per tant, que la inscripció per a la segona fase està oberta a tothom.

Dates establertes: Des de l’inici de la competició, un aspecte important era l’establir un calendari estable que permetés a aquells que desitgessin participar organitzar els seus compromisos i planificar la seva participació. Les sis dates reservades per la competició es distribueixen una a cada mes i les podeu trobar a la normativa de la competició.

Web FCVB: Podeu consultar tot el referent a aquesta competició a la web de la FCVB, ja sigui les jornades i encreuaments, els partits disputats, resultats, participació, normativa i documents d’inscripció.

Horaris especials: Aquest és un dels aspectes especials d’aquesta competició diferenciador i pensat per els participants d’aquesta lliga. Tots els equips jugaran dos partits (al millor de tres sets) cada jornada, el fet diferencial recau en que aquests partits es jugaran o be de manera consecutiva o be amb el màxim d’un sol partit de descans entre mig. D’aquesta manera el que s’assolirà és un modus competitiu que no segresti als participants durant tota una jornada sinó que acoti el seu temps de joc.

Participació oberta: La inscripció a la lliga no està limitada a equips adscrits a algun club. Tothom que compleixi els requisits que marca la normativa podrà jugar-la encara que no pertanyin a un club.

20141213_105952

Sistema de seus: Un dels problemes que plantejava l’organització d’una lliga era decidir els camps de joc en cada partit. La FCVB ha trobat la col·laboració de tres clubs catalans que faran d’hostes a cada una de les jornades. Beach Sports Catalunya, Club Vòlei Platja Arenys i Wings of Voley seran les entitats que rotativament proporcionaran als participants un espai adequat de joc.

Podria relatar molts més aspectes d’aquesta lliga però el que realment vull fer és destacar el canvi d’estil que hem volgut donar-li i que volem traslladar a totes les activitats federatives de platja. I aquest nou estil l’hem concretat en aquesta ocasió realitzant una normativa prèvia que vàrem traslladar tant a jugadors com a clubs, convocant una reunió on es va convidar a totes les parts i incorporant a la normativa canvis que es varen proposar en aquella reunió. Segur que així acosten més l’activitat als seus participants.

Us convido a assistir-hi.

Joaquim Ventura | Responsable Vòlei Platja FCVb

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>