Jessica Santos: la nena de 1,98m amb 13 anys que ja cuida vòlei brasiler

Jessica Santos crida l’atenció per l’altura atípica a la seva edat i el domini precoç de tots els fonaments del nostre esport. La central tractarà d’arribar algun dia a la selecció brasilera

Amb 1,98m d’altura, la carioca Jessica Santos crida l’atenció allà on vagi. Propietària d’un port físic inconfutable, l’adolescent de tan sols 13 anys d’edat vol arribar lluny en la vida. Jugadora actual de les categories de formació del Tijuca Tennis Clube, està considerada al Brasil a la seva edat com la major promesa del voleibol femení. En la fase de creixement, Jessica, qui calça actualment un 50 de peu, encara no sap del cert fins on arribarà la seva altura final. No obstant això, quan es tracta l’assumpte del futur en aquest esport, l’adolescent és objectiva en la resposta.

jessica9

En declaracions al portal web brasiler ‘Globo Esporte ‘, l’adolescent assegura que el seu pare mesura 2,10 m, mentre la seva mare 1,84m. Recentment va ser examinada per un metge per establir una alçada límit, però van ser incapaços de concretar. El doctor va constatar que els seus genolls es troben perfectament i el seu creixement, almenys per ara, no afectarà els seus genolls. Jessica Santos afirma, ‘vull ser jugadora professional de voleibol i arribar a la selecció absoluta. Tinc molta confiança en mi i tinc moltes ganes de guanyar i evolucionar ‘.

Filla de l’ex jugadora Bianca Lima Víctor, amb discreta carrera esportiva al Flamengo, Fluminense i Tijuca Tennis Clube, Jessica practica voleibol des de 2010, quan va ser descoberta per l’entrenador Julio Kunz, responsable de l’escola Monte Sinai, situada al barri de Tijuca , al nord de Rio de Janeiro.

L’èxit de Jessica com a jugadora federada està arribant a una velocitat impressionant. Causa de la seva alçada i bon domini dels fonaments del joc, la jove atleta va començar a competir amb l’equip infantil del club que inclou noies de fins a 15 anys, entre elles la col·locadora de Flamengo, Sasha, filla de la famosa presentadora Xuxa Meneghel.

Jessica Santos ja ha participat en algun dels entrenaments que convoca la CBV (Confederació Brasilera de Voleibol) al Centre d’Entrenament de Aryzao a Saquarema.

‘Estem treballant tots els fonaments del joc amb ella. El seu servei ja és molt bo, així com l’atac i el temps de batuda en atac. Ara l’estem tractant de desenvolupar en defensa, recepció i col·locació. La seva actual posició és la de central, però pot ser que en el futur pugui ocupar una altra posició al camp. Treballem tots aquests fonaments per no estancar la seva progressió davant les seves impressionants característiques “, ha explicat a Globo Esporte Mario Mattos, el seu actual entrenador.

jessica_santos_-_marcelo_3m-div_6

Atenta al mercat brasiler de voleibol Jessica comença a albirar el futur de la professió. Tijuca Tennis Clube no disposa actualment d’equip en Superlliga, objectiu de l’adolescent en un futur no molt llunyà.

‘Seria fantàstic jugar per equips com Rio, Osasco o Campinas, que són els més forts actualment. Si hagués de triar un seria el de Rio do Janeiro (UNILEVER), que és l’equip de la meva ciutat. L’any passat van entrenar a Tijuca i vaig tenir oportunitat de conèixer a Fabi i Natália Zilio i van quedar impressionades per la meva alçada ‘.

Convençuda que trobarà un equip més endavant en Superlliga, Jessica demana a les empreses i patrocinadors que ampliïn la seva inversió en el voleibol femení brasiler. ‘Les medalles d’or en els dos últims Jocs Olímpics han ajudat molt al creixement del voleibol femení al Brasil. És hora de millorar encara més. Espero que en el futur estiguem més valorades ‘, finalitza Jessica.

Brasil ha trobat un nou talent i el comencen a cuidar i mirar des de tots els estaments.

Felip Ruiz |Departament de Premsa i Comunicació FCVb

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>