Exercicis d’entrenament en la Etapa 1 de l’ “IniVòlei”, per Carlos García

INTRODUCCIÓ

Una vegada hem desenvolupat les diferents etapes de l’Inivòlei, i altres entrades al Blog on s’han posat sobre la taula diversos aspectes a tenir en compte (veure les entrades 6 al 9), es el moment de proposar exerci progressius que ens donen suport al mètode.

EXERCISIS ETAPA 1

A l’hora de iniciar-se al nostre esport es molt important, més que aprendre els diferents contactes amb la pilota (dits, avantbraç…) es bàsic el treball d’ajust amb la pilota del jugador/a en l’espai, es a dir, situar el cos en el lloc i moment correcte en relació amb la posició de la pilota.

Com ja van dir en anteriors entrades, per exemple, a l’hora de fer el toc de dits s’ha de estar sota de la pilota i lluny de la mateixa a la hora d’utilitzar el gest d’avantbraç. Podem aprendre molt be a fer el diferents tocs però sense la ubicació correcte el resultat final no serà eficaç  (si fem tocs de dits amb la pilota sota el cap o davant del cap no serà possible donar-li l’alçada i direcció correctes que permeten al nostre company realitzar la següent acció del joc en les condicions adequades.

El exercissis plantejats a continuació ens ajudaran a treballar aquest tipus de coordinació per tal de aconseguir un ajust correcte del jugador amb la pilota i en el moment correcte.

INDIVIDUALS AMB UNA PILOTA PER JUGADOR/A

Exercici  1

Es tracta de llençar la pilota a l’aire i agafar-la sense que toqui el terra. A l’inici sense massa alçada i més endavant buscant diferents alçades i també diferents direccions (davant, esquerra, dreta…).

figuraArticle

Exercici  2

Ho mateix amb desplaçaments més grans, amb girs entre el llançament i la recollida, tocant el terra…

Exercici  3

Llençar i agafar la pilota amb una mà i agafar-la amb l’altre, llençar i agafar amb la mateixa mà, llençar amb una mà i agafar-la amb totes dues.

Aquests tipus de exercissis bàsic ens poden servir per començar a relacionar-nos amb la pilota i poder avançar cap a situacions més complexes.

En la següent entrada proposarem exercissis a treballar per parelles amb l’objectiu de aprendre a controlar pilotes que vinguin d’altre jugador/a i des de diferents alçades i distancies que finalment es molt semblant a les coordinacions que el nostre esport ens exigeixi.

Carlos García – Departament de Promoció de la FCVb

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>