Exercicis d’entrenament 2 en la Etapa 1 de l’ “IniVòlei”, per Carlos García

INTRODUCCIÓ

Tal i com vam dir al final de l’anterior entrada al blog, avui proposarem exercissis a treballar per parelles amb l’objectiu de aprendre a controlar pilotes que vinguin d’altre jugador/a i des de diferents alçades i distancies que finalment es molt semblant a les coordinacions que el nostre esport ens exigeixi.

EXERCICIS ETAPA 1.

PER PARELLES

Exercici  1

Per parelles, un jugador es situa darrera del company i el altre llança la pilota a l’aire (al principi cap a endavant i alta…desprès a diferents alçades i direccions…).

El jugador ha de corre per tal d’agafar la pilota abans de que toqui terra.

A vegades a d’intentar agafar la pilota amb el gest d’avantbraç (colzes estesos) i/o dits (sobre el front del cap).

figura1

Una altre possibilitat es que sigui el jugador de darrera el que llanci la pilota i el davanter es giri i corri a per la pilota.

figura2

Exercici  2

Per parelles, sense xarxa encara, ens passen la pilota amb el gest d’avantbraç (pilota agafada) lateral cap a l’esquerra/dreta. El que rebre la pilota ha d’utilitzar un/dos passos laterals abans de agafar-la.

figura3

Exercici  3

Fer 10 passes entre companys d’avantbraç (agafant la pilota) ràpids en diferents lateralitats i profunditats per tal de treballar la lateralitat del gest, es a dir, ocupar l’espai amb el braços (sense desplaçaments de cames).

figura4

En la següent entrada apareix la xarxa com element separador i la essència del voleibol en si mateix ja que es tracta d’un joc on la pilota no ha de tocar terra en camp propi i a la vegada s’ha d’intentar que si que ho faci en el espai defensat pel jugador contrari… tenint en compte que ha  la pilota ha de passar d’un camp a un altre per sobre de l’esmentada xarxa . Les trajectòries (altes-lentes, baixes-ràpides, properes a la xarxa  o profundes) de la pilota estaran condicionades per la posició més propera o llunyana des de on s’agafa i llença la pilota per part de tots dos jugadors/es.

Carlos Garcia – Departament de Promoció FCVb

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>